Харків та Нюрнберг продовжують розвивати

побратимські відносини

 

11-12 липня відбулася робоча поїздка Генерального консула України в Мюнхені Юрія Ярмілка до Нюрнберга, головною метою якої було узгодження формату і програми проведення днів Харкова у Нюрнберзі 4-7 жовтня поточного року.

 

Зокрема, під час зустрічі з Обербургомістром Ульріхом Малі було обговорено офіційну та культурну складову заходів, а також діяльність побратимського товариства «Харків-Нюрнберг», а з Генеральним директором Нюрнберзької торгівельно-промислової палати Маркусом Льотцчем домовлено про проведення презентації торгівельно-інвестиційного потенціалу України у рамках днів Харкова.

 

Крім того, Юрій Ярмілко відвідав галерею сучасного мистецтва «Бунсен Гьотц Галері», яка регулярно експонує твори українських митців, домовившись із галеристом Яном Бунсеном про спільний мистецький проект у приміщенні Генконсульства, а також зустрівся з головним редактором місцевої російськомовної газети «Рубеж» Вадимом Зайдманом, відомой своєю незалежною позицією.

 

Munich.mfa.gov.ua, 12 июля

 

 

Задайте вопрос консулу!

 

Результатом встречи с Генеральным консулом Украины в Мюнхене стала договоренность о постоянной рубрике в нашей газете, в которой Юрий Ярмилко будет отвечать на вопросы наших читателей. Присылайте ваши вопросы на наш электронный адрес: rmeridian@web.de, и в ближайшем после этого номере вы сможете прочесть ответы на них. А пока, для затравки – вопрос Юрию Анатольевичу от меня:

 

Насколько мы знаем, для получения нового паспорта требуется, в том числе, налоговый номер, присвоенный всем гражданам Украины в 90-е годы. Многие переехали в Германию давно и не знают своего налогового номера. Обязательно ли знать его для получения нового паспорта, и если да – то как можно его узнать?

 

Юрiй Ярмiлко. Дякую за запитання. Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), або як його раніше назвивали – індивідуальний податковий номер, не належить до документів, які є обов’язковими для подачі під час оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Наводжу також посилання на веб-сторінку Генкосульства, де можна ознайомитися з переліком обовязкових документів: https://munich.mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/services/passport/registration.

Юрiй Ярмiлко